Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Hepatita autoimuna reprezinta o afectiune necroticoinflamatorie, ce apare cu predilectie la sexul feminin, caracterizata prin afectare hepatica cronica si manifestari imune sistemice. Etiologia hepatitei autoimune este inca necunoscuta, se presupune a fi consecinta interactiunii dintre: factorii genetici si cei ambientali (toxine, agenti infectiosi) care induc modificari imunologice indreptate impotriva hepatocitelor.
Hepatita autoimuna poate fi confundata, din cauza simptomelor, cu hepatita acuta, hepatita cronica sau chiar cu ciroza hepatica. Aproximativ 1/3 din pacienti au simptome sugestive pentru hepatita acuta: febra, durere in hipocondrul drept, icter. La o parte din pacienti simptomatologia se remite spontan (procentul lor este destul de redus). Toti pacientii ajung in final sa dezvolte o afectiune hepatica cronica.
Principalele simptome asociate:
Hepatita autoimuna poate fi asociata cu diverse alte boli sistemice.Ele fie sunt prezente inca de la debutul procesului inflamator hepatic, fie apar pe parcursul evolutiei afectiunii. Aceste boli pot fi:
Biologice:
Biopsie hepatica deceleaza: hepatita de interfata si infiltrate limfocitare in spatiile porte
Se face cu diferite forme de hepatita acuta (toxice, virale- hepatitice, CMV, Epstein Barr virus, herpes simplex, varicella virus) sau de hepatita cronica (Boala Wilson, hemocromatoza, deficitul de alpha 1- antitripsina, stetohepatita nonalcoolica).
Se bazeaza pe agenti imunosupresivi. Schemele de administrare a tratamentului sunt foarte diverse si complexe.Ele incep cu Prednison, administrat timp de 2 saptamani pentru inducerea remisiunii (se incepe cu doza mica ce poate sa fie crescuta in functie de raspunsul terapeutic). Acesta poate fi administrat singur sau combinat cu Azathioprina/Mycophenolatemofetil pentru mentinerea remisiunii. Daca pacientul este asimptomatic, nu prezinta cresteri ale transaminazelor sau IgG, tratamentul nu este necesar.
Abcesele primare ale lojilor superficiale mandibulare , Abrazia dentară , Caria dentara Necroza şi gangrena pulpară
Accident ischemic tranzitor , Accident vascular cerebral (AVC) , Cefaleea - durerea de cap Epilepsia
© Copyright 2022 NewsMed - Toate drepturile rezervate.